fbpx

Fashionable school accessories - Belgian products

Telkens de schoolvakantie begint, start de zoektocht reeds naar “de” nieuwe schoolspullen voor het volgende schooljaar. Toen Hélène Fransen voor haar eigen zoontje maar geen boekentas vond die aan alle eisen voldeed - denk ergonomisch verantwoord, mooi en niet té duur - ging ze zelf aan de slag.

Dat eerste gepimpte lederen exemplaar was de start van Jeune Premier in 2012, een  accessoirelabel dat nu niet alleen in Belgische boetieks, maar ook in Parijs, Rome, Genève tot zelfs Zuid- Korea te vinden is.

De schooltassen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar maar de makers willen ook de ouders plezieren. Jeune Premier creëert iets aantrekkelijks voor de kinderen, maar met een kwaliteit die de ouders verleidt.

“De boekentas is duurzaam, maar is daarom niet gemaakt om zes jaar mee te gaan. Hij wordt bijna dagelijks gebruikt en krijgt in kinderhanden ook veel te verduren. Kinderen willen ook graag iets nieuws, tenslotte wil een vrouw ook op tijd een nieuwe handtas, die dan weer eens groot, dan weer eens klein mag zijn” zegt Hélène. Daarom maakt Jeune Premier ieder jaar een volledig nieuwe collectie die inspeelt op de trends en elementen die kinderen op dat moment bezighouden.

Er zijn twee verschillende maten, de mini voor de kleintjes en de midi (38 centimeter) voor het eerste tot het derde leerjaar. De midi heeft twee vakken die helemaal van elkaar gescheiden zijn. Zo zijn kleine ongelukjes met flessen die uitlopen of geplette bananen geen probleem voor de boeken en pennen, die in het andere vak zitten. 
Vanaf het vierde leerjaar heeft Jeune Premier rugzakken. Natuurlijk zijn er ook de aangepaste pennezakken en turnzakken.

De richtlijn voor het gewicht van een boekentas is heel duidelijk: die bedraagt best maximum tien procent van het gewicht van het kind. De boekentas van een zesjarige die 25 kg weegt mag inclusief inhoud dus maar 2,5 kg wegen. Voor de Jeune Premier boekentassen en  rugzakken wordt er gebruik gemaakt van een 100% water- en vuilafstotend Oxford polyester. Het handvat en de voorzak zijn gemaakt uit hoog kwalitatief en gecoat eco leder. De boekentassen zijn dus stevig maar zeker niet te zwaar.

Op onze webshop kan je de collectie van Jeune Premier vinden. Moest jouw favoriete print er niet meer zijn, mag je ons altijd contacteren. Wij proberen je zo veel als mogelijk verder te helpen.

Neem contact op

Nog vragen of niet gevonden wat je zoekt ? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwe collecties, tips en speciale evenementen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Let's get social

Artlux is ook aanwezig op social media.
Volg ons op facebook en instagram

Cadeaubon

Kan je geen keuze maken uit ons uitgebreide assortiment of ben je in tijdsnood? Geef dan een cadeaubon.
Artlux lederwaren Hasselt

Contact
Havermarkt 2
3500 Hasselt
011/22 20 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren
Ma: 13u tot 18u
Di tem Za: 9u30 tot 18u
Zondag open: eerste weekend van oktober en april en de twee zondagen voor Kerstmis


Copyright © artlux.be | Privacy policy

Website by it’s me